İnci Çakma Makinesi ve geleneksel olandan moderne endüstriyel yolculuk...

Tekstil denilince akla genellikle geleneksel yöntemler gelir. Öyle ya; terzi kızları, modacıları, modelleri, Parisin ve Milanonun butiklerini düşünürüz.

Modayı düşünürken binlerce pul, payet, boncukla süslü, dantellerle bezenmiş, tüllerle güzelleştirilmiş elbiseleri düşleriz. Bu bir bakıma geleceği düşlemektir.

Endüstriyel olanın içinde, hemen yanı başımızda organize sanayi bölgeleri ve fabrilkalar varken, kent sıkıcı ofisler ve renkli kafelerle bir alaca karanlık hayatı sürerken biz düşlerimizle kendi cumartesi günlerimizi oluşturmanın peşindeyizdir.

İnci bu tekstil süslerinin en güzellerinden. Deniz bilimlerinin mi yoksa kuyumculuğun mu konusu bilinmez. Ama bilinen şudur ki kabuklu bir deniz canlısının içinde, kum tanelerinin biyolojik salgılarla kaplanması ile oluşur, güzelleşir ve gün ışığı göreceği günleri bekler.

Bu deniz canlısı istiridyedir. Sabırlı ve bir kuyumcu titizliği ile çalışan istiridye.

Sonrasında kuyumcu alır sazı eline. İnciyi işler, güzelleştirir ve onu bir broşa, kolyeye, bileziğe veya bir diğer moda aksesuarına dönüştürür.

Biz sıkıntılı tek düze hayatlarımızı sürerken vasat olana dayanmak için mutlu bir geleceği ve güzel günleri düşlemek isteriz. Bunu yaparken yani sıkıntılı olanı unutmaya çalışırken modadan destek alırız. Moda bize düşlemeyi öğretir.

Lakin bu düşleme işine gerçek incilerin ne sayısı yeter ne de onlardan çokça almaya olanak vardır.

Bu yüzden tekstil aksesuarları sanayi incilerin yapay ya da imitasyon olanlarını üretmiştir. Bu yapay incileri de işleme, kullanma ve piyasaya sunma işi bijuteri endüstrisine, üretici ve toptancılarına düşmüştür.

Hayat mekanikleşirken üretim biçimleri de makineleşmektedir.

Eski geleneksel üretim tarzlarını, doğal incileri ve lezzetli istiridyeleri ara da bul…

İnci çakma makinesi yalnızca süslü tekstil ürünleri üretmeye değil düşleri de üretmeye yarar. Makineler moda uygulamalarını hızlandırır. On binlerce yapay inci makinenin hızlı ve fonksiyonel çalışmasıyla kumaş üzerine dizilir.

Bu bir endüstriyel süsleme işidir. Bu işi inci çakma makinesi yapar. Tabii maharetli tasarımcıların çalışmasından sonra ve bir operatörün çalışmasıyla.

Dekat Makine gerçekten bu işin uzmanı. Olağan üstü becerikli teknik ekibi, üreticiden yana tutumu ve çalışkan inci çakma makinesi ile tekstil sanayiye çok şey kazandıracak.

İnci çakma makinesi yalnızca alışılmış el işi işçilikten uzaklaşmak anlamına gelmiyor, aynı zamanda hız, kolaylık ve yüksek üretim demek. Öte yandan bu makinelerle ihracata uygun yüksek kalite standartını da sağlamak mümkün.

Özellikle Çin’den gelen bu tür tekstil makinelerinde Dekat Makine gibi bir referans ve güçlü bir teknik servis son derece önemli. Sonuç Türkiye’nin ihracatına yönelik kaliteli tekstil ürünleri üretimi.

Makale tarihi: 12.05.2019

Ek Bilgiler:

Ek Bilgi Tarihi:

Menü